Onze werkwijze weergegeven in ons logo

De dragende handen symboliseren de zorgzaamheid en het hart symboliseert de liefde en betrokkenheid bij de ander, waarmee wij ons werk doen.
In het woord “uitvaartverzorging” zit het woord zorg, waarover ik het volgende eens las:

“Zorg is zoveel meer dan zorgen. Zorg is liefde, hoop, betrokkenheid. Zorg is welzijn willen borgen met kracht, geduld en tederheid”

Iedere dag persoonlijk contact

Vanaf het overlijden tot na de uitvaart komen wij iedere dag bij u langs en bieden een luisterend oor. We praten over de dingen die staan te gebeuren. Wij adviseren en begeleiden u in de keuzes die moeten worden gemaakt. Na het overlijden moeten er natuurlijk op korte termijn dingen worden geregeld maar sommige dingen kunnen ook nog even blijven rusten. We doen het stap voor stap. Het geeft u ook de ruimte om na te denken over bepaalde dingen en soms ook weer op beslissingen terug te komen. Dat geeft niets, het is veel belangrijker dat het écht naar uw wens gaat.

 

Kinderen betrekken bij het afscheid

Wij hebben bijzondere aandacht voor kinderen en zullen hen zoveel mogelijk betrekken bij alles wat er gebeurt. Alle kinderen ontvangen van ons een herinneringsboek naar keuze. Het herinneringsboek “Nu jij hier niet meer bent” helpt ouders en kinderen in de week van het afscheid én daarna.
Ook kunnen wij een koffer met kinderboeken uitlenen, passend bij de leeftijd van de kinderen en de situatie.

 

Werkgebied

Ons werkgebied bevindt zich ongeveer in een straal van 25 kilometer rondom Wijk en Aalburg, zoals bijvoorbeeld in het Land van Heusden & Altena en de Bommelerwaard.
Maar als de agenda het toelaat, willen wij u ook graag van dienst zijn als u wat verder weg woont. Belt u ons daarover dus gerust.

 

Wie komt u tegen?

Bij Corine de Jong uitvaartverzorging kunt u verschillende mensen tegenkomen.
Corine de Jong en Mirjam Branten zijn beiden gediplomeerd uitvaartverzorger.
U wordt door één van ons beiden begeleid, natuurlijk zoveel mogelijk door dezelfde persoon zodat u de hele week één aanspreekpunt heeft.

Wij vinden het belangrijk dat wij aan iedereen voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven.
Daarom zijn wij op de dag van de uitvaart zijn wij altijd met twee personen aanwezig.
Ons team beschikt beschikt ook over een aantal uitvaartassistenten, welke assisteren bij de afscheidsdienst en begrafenis of bijvoorbeeld bij een condoleance.
Op die manier zorgen wij ervoor dat u als familie met zorg wordt omringd én dat tegelijkertijd op locatie alles stijlvol en naar wens verloopt.

        Corine

        Mirjam