Kosten

 

De kosten van de uitvaart hangen af van de keuzes die u maakt, zoals het opbaren, de uitvaartkist, het drukwerk, de locatie van de uitvaart, het vervoer, de bloemen en de condoleance.
Als hierover de eerste afspraken zijn gemaakt, ontvangt u van ons een kostenbegroting. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u hierna eventueel nog keuzes bijstellen. De kosten van een uitvaart kunnen globaal variëren tussen de € 4.000,00 en € 8.000,00, afhankelijk van de situatie en uw wensen.
In alle keuzes kunnen wij u adviseren. Om zo te komen tot een uitvaart die past bij úw budget, ook als dit niet zo groot is.

De kosten van een begrafenis zijn per burgerlijke gemeente verschillend, deze tarieven zijn bij ons bekend. Deze kosten worden niet via de uitvaartverzorger in rekening gebracht maar rechtstreeks door de gemeente aan de nabestaande(n). De kosten van een begrafenis zijn altijd hoger dan een crematie.

Steeds meer mensen willen zich vooraf laten informeren over de kosten van een uitvaart. Om een gerichte kostenbegroting te maken kunnen wij  in een persoonlijk gesprek inventariseren wat precies uw wensen zijn. Hierna maken wij vrijblijvend een kostenbegroting voor u. Belt of mailt u daarover gerust.

 

Verzekering

 

Ook als u een uitvaartverzekering heeft bent u vrij in uw keuze van uitvaartverzorger en kunnen wij voor u de uitvaart verzorgen. Dit geldt voor alle soorten verzekeringen.
Bij een zogenaamde natura uitvaartverzekering kunt u het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgen. Informeer bij uw verzekeraar hoeveel u uitgekeerd krijgt.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat  wij samen met u de situatie bekijken aan de hand van uw polis(sen).
Wij nemen u het papierwerk uit handen en zorgen voor de administratieve afwikkeling van uw polis(sen).